Вибір інформаційного інструментарію системи ідентифікації вантажу - Принь, Анастасія Едуардівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Сучасний ринок вимагає жорстких умов стосовно точності, швидкості, контролю руху вантажу, що є вкрай важливим для функціонування логістичних процесів. Ефективність роботи складу в першу чергу залежить від організації операцій по прийманню, розміщенню, інвентаризації й відвантаженню товарів. Від обраної системи ідентифікації вантажу та інформаційного інструментарію (ІІ) залежить якість проведення складськихробіт. Об'єктом дослідження є система ідентифікації вантажу на складі. Предметом дослідження є вибір інформаційного інструментарію системи ідентифікації вантажу на складі. Метою роботи є підвищення ефективності і швидкості проведення робочих операцій з вантажем на складі за рахунок раціонального вибору програмного забезпечення. Задача вирішується методами системного підходу, статистичного аналізу, оцінки та оптимізації даного типу об’єктів, методами формалізації та моделювання. За допомогою пакету програмування MicrosoftExсel наводиться приклад вибору елементів системи ідентифікації вантажу. Проводиться оцінка результатів та їх техніко-економічне обґрунтування.
Keywords: багатокритеріальна оптимізація; вантаж; ефективність; ідентифікація; інформаційний інструментарій; зчитувач; логістика; метод; модель; радіомітка; система; технологія