Мінімізація ризиків в діяльності суб’єкта підприємництва - Кубрак, Роман Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процес управління ризиками у діяльності суб’єкта підприємництва. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних і практичних аспектів мінімізації ризиків у процесі функціонування підприємства. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних і практичних аспектів мінімізації ризиків у діяльності суб’єкта підприємництва та розробка напрямів удосконалення системи управління ризиками з урахуванням сучасних умов господарювання. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. Економічна нестабільність, посилення конкуренції, глобалізаційні процеси, зміни в законодавстві, коливання валютних курсів і цін, а також технологічні та соціальні трансформації зумовлюють зростання рівня ризиків у підприємницькій діяльності. У таких умовах здатність підприємства своєчасно виявляти ризики, оцінювати їх наслідки та впроваджувати ефективні механізми мінімізації стає одним із ключових чинників його виживання, стабільного функціонування та розвитку. Результатом проведеного в кваліфікаційній роботі дослідження є конкретні пропозиції щодо формування системи мінімізації ризиків в діяльності суб’єктів підприємництва. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2025 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: ризик; невизначеність; мінімізація; підприємницька діяльність; оцінювання