Моделі проектування вантажно-розвантажувального модулю складського терміналу - Бондарєва, Катерина Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Ефективність проведення робочих операцій з вантажем на складі залежить від компонентів системи управління. Тому проектування вантажнорозвантажувального модуля системи управління складським терміналом є актуальною задачею. Об'єктом дослідження є системи управління сучасним складом. Предметом дослідження є моделі вибору компонентів вантажнорозвантажувального модуля системи управління конвеєрним терміналом. Метою роботи є підвищення ефективності і швидкості проведення робочих операцій з вантажем на складі за рахунок раціонального вибору компонентів вантажно-розвантажувального модуля системи управління. Задача вирішується методами системного підходу, статистичного аналізу, оцінки й оптимізації даного типу об’єктів, методами формалізації та моделювання. У роботі проведено дослідження вантажно-розвантажувальних засобів на складському терміналі. Розроблено постановку загальної задачі вибору комплекту модуля управління складським терміналом і визначено локальні задачі. Розглянуто методи прийняття рішень у багатокритеріальній ситуації. Розроблено моделі вибору засобу транспортування, обрано тип обладнання для зберігання вантажів. Проведено порівняльний аналіз та ефективність від впровадження модуля у систему управління складським терміналом.
Keywords: вантаж; ефективність; сенсор; датчик; конвеєрний термінал; логістика; метод; модель; оптимізація; система