Мініелектростанція на базі двигуна з іскровим запалюванням та внутрішнім сумішоутворенням - Авраменко, Андрій Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Метою дослідження є покращення внутрішньоциліндрових процесів у двотактному двигуні 1Д 8,2/8,7 з іскровим запалюванням оснащеного системою безпосереднього впорскування палива. Об'єкт досліджень – результати розрахунків робочих процесів двотактного двигуна з іскровим запалюванням та безпосереднім впорскуванням палива. Предмет досліджень – індикаторні й ефективні показники двотактного двигуна з іскровим запалюванням та безпосереднім впорскуванням палива, процеси газообміну та внутрішнього сумішоутворення.
Keywords: двотактний двигун; внутрішнє сумішоутворення; робочий процес ДВЗ; безпосереднє впорскування палива