Розробка веб-додатку для вибору перевізника - Афанасьєва, Олександра Петрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Методи дослідження – аналіз обраної предметної області інформаційної транспортної системи, проектування клієнт-серверної архітектури з можливостями вдосконалення та розвитку в подальшому, тестування. У процесі виконання дипломної роботи проведено ґрунтовний аналіз предметної області вибору перевізників у сфері транспортних послуг, сформульовано вимоги до майбутньої інформаційної системи. Розроблено діаграму потоків даних, IDEF0 діаграму, шо відображає основні об’єкти проекту. Реалізовано клієнт-серверну архітектуру веб-додатоку з функціоналом пошуку, перегляду, оцінювання та замовлення послуг перевізників. Основний бізнес-процес проєкту — організація перевезень пасажирів і вантажів шляхом створення маршрутів перевізниками, обробки заявок і забезпечення звʼязку між учасниками перевізного процесу. Сфера застосування — цифровізація транспортних послуг, спрощення пошуку маршрутів і перевізників, підвищення прозорості та зручності взаємодії між клієнтами й виконавцями послуг.
Keywords: інформаційні технології; транспортні системи; перевізники; користувач; вебдодаток