Дослідження розподілу відстаней пересувань населення міста Херсон - Назаров, Ігор Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Відомі на сьогоднішній день розподіли відстаней пересувань населення у містах є результатом обробки великого обсягу інформації, отриманого за підсумками масштабних обстежень мобільності містян. Здебільшого подібні розподіли мають загальний вигляд, передумовами для чого можуть служити параметри як вулично-дорожньої мережі, так і мережі громадського транспорту, які забезбечують переважну частину таких пересувань. В роботі із використанням транспортного моделювання і методів математичної статистики встановлений розподіл пересувань населення міста Херсон за дальністю, який є доброю основою для розрахунку матриці кореспонденцій.
Keywords: відстань пересування; матриця кореспонденцій; транспортна мережа; тран-спортна система; функція розселення