Розробка електричних транспортних засобів. Частина 1. Розрахунок та обґрунтування потужності тягового електричного двигуна - Бєлов, Ростислав Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення екологічності та економічності транспортних засобів за рахунок проведення обґрунтованого вибору раціональної потужності тягового електричного двигуна для електричних транспортних засобів. Об’єкт роботи: процес обґрунтування типу електричного двигуна та розрахунок його потужності для тягового електропривода транспортних засобів. Предмет дослідження: розрахунок та обґрунтування потужності тягового електричного двигуна електричних транспортних засобів. У дипломній роботі проведена класифікація електричних транспортних засобів, дослідженні двомоторні електричні транспортні засоби, обґрунтований тип електричного двигуна та дослідженні двигуни з постійними магнітами, проведений розрахунок потужності та побудований графік мінімально необхідної потужності тягового електричного двигуна для руху транспортного засобу масою від 800 кг до 2000 кг по горизонтальній асфальтобетонній поверхні зі швидкістю від 0 км/год до 140 км/год, розглянути питання охорони праці та сформульовані висновки
Keywords: електричний транспортний засіб; електромобіль; гібридний електромобіль; електричний привод; електричний двигун; система керування; потужність