Оцінка якості корпоративного управління підприємством - Даниленко, Катерина Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – система корпоративного управління підприємства. Мета роботи – розгляд теоретичних та методичних основ поняття якість корпоративного управління на підприємстві, їх застосування. Методи дослідження – аналіз та синтез; графічний метод; логічне узагальнення, бально-рейтингова оцінка. В даній кваліфікаційній роботі було розглянуто поняття, склад та види корпоративного управління. Розглянуто ключові елементи та підходи до його визначення. Розглянуто процес впровадження стратегії підприємства. Розглянуто узагальнені дослідження якості корпоративного управління. Сформовано бально-рейтингову оцінку якості корпоративного управління. Розглянуто передумови утворення корпоративних конфліктів у розрізі ключових груп учасників. Розглянуто бальну оцінку потенціалу розв’язання та запобігання корпоративних конфліктів. Розроблено оцінку рейтингу корпоративного управління, містить складову, яка буде оцінювати суб’єктивний склад учасників корпоративних відносин. Прогнозовані припущення стосовно розвитку об’єкта дослідження – ріст рейтингу корпоративного управління підприємства з стадії у розвитку до стадії стабільного.
Keywords: якість; корпоративне управління; стратегія; ефективність; рейтинги