Удосконалення технологічного процесу доставки швидкопсувних вантажів у напрямку Львів - Харків рухомим складом ТДВ «АТП-16363» - Лінейний, Ян Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі запропоновано технологічні рішення, спрямовані на усунення виявлених недоліків в існуючій організації доставки швидкопсувних вантажів у напрямку Львів – Харків рухомим складом ТДВ «АТП-16363». Для підвищення ефективності процесу доставки вантажів обрано раціональну марку автомобілю для роботи у напрямку за критерієм мінімальних витрат на транспортування, визначено раціональний навантажувально-розвантажувальний механізм при розвантаженні швидкопсувних вантажів на складі вантажоодержувача. Оцінку провадження запропонованих рішень проведено за результатами розрахунку технологічного та економічного ефектів: час розвантаження на складі вантажоодержувача зменшується на 62 год. за рік при цьому зменшення витрат на транспортування складає 139680 грн за рік. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані роботі транспортних та логістичних підприємств при організації перевезень швидкопсувних вантажів у міжміському сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: швидкопсувні вантажі; міжміські перевезення; рухомий склад; навантажувально-розвантажувальний механізм; витрати; ефект