Вдосконалення організаційної структури управління підприємства - Серебріян, Ігор Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі визначено сутність поняття організаційної структури управління підприємства, яка враховує гнучкість сучасного управління та підтримує його горизонтальну інтеграцію; проаналізовано переваги та недоліки видів організаційних структур управління; розглянуто підходи та процес оптимізації організаційної структури управління. Проаналізовано результати господарської діяльності ТОВ «Преіз» за останні три роки; виконано аналіз існуючих методів оцінки організаційної структури управління. Вдосконалено методичний підход щодо оцінки організаційної структури управління підприємства на основі розробленої матриці діагностики за ієрархічною та функціональною складовими. Розроблено практичні рекомендації з вдосконалення організаційної структури управління підприємства та виконано їх економічну оцінку.
Keywords: організаційна структура управління; оцінка організаційної структури; оптимізація організаційної структури