Небезпека транспортних засобів - Бажинов, О. В.; Кравцов, М. М. (ЧП Стариченко Л. А., 2022)
У монографії розглядаються проблеми визначення моменту виникнення небезпеки руху в різних дорожньо-транспортних ситуаціях та технічні небезпеки різних видів транспортних засобів: автомобіля, електро та гібридного транспорту. Розглянуто роботи дослідників з даної тематики й описані їх результати. У роботі наведена найбільш оптимальна методика із встановлення критеріїв джерела небезпеки і визначена реалізація функції забезпечення належного інформування учасників дорожнього руху, яка можлива шляхом внесення змін до технологічних процесів виготовлення, експлуатації, ремонту та правил дорожнього руху. Дані зміни рекомендують всім учасникам дорожнього руху вчитись правильно оцінювати обстановку, адекватно та своєчасно реагувати на її зміни, об'єктивно оцінювати дії учасників руху, ступінь відповідальності за порушення, також правільно діяти в екстремальних та надзвичайних ситуаціях. Автори описують ознаки виникнення небезпеки для руху, технічні несправності та їх причини, дії при виникненні пожеж, вибухів, гасінні вогню, евакуації пасажирів, вказують на істотні проблеми з небезпекою транспортних засобів. Монографія буде корисною науковцям, аспірантам, студентам, а також фахівцям та ентузіастам пов’язаних з проектуванням, експлуатацією і переобладнанням транспортних засобів.
Keywords: проектування; експлуатація; переобладнання; транспортні засоби; небезпека; рух; дорожньо-транспортні ситуації; автомобіль; електротранспорт; гібридний транспорт; дорожній рух; 656.085.5