Поліпшення ефективності показників автогрейдера середнього класу - Холмогоров, Данило Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – автогрейдер ДЗК-250. Мета роботи – проектування автогрейдера. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням модернізованої конструкції автогрейдера. Проведено аналіз найпоширеніших видів конструкції автогрейдерів, їхні достоїнства й недоліки дипломант обґрунтовано прийшов до розробки нової машини. При цьому визначені основні лінійні параметри, вихідні розрахункові навантаження, згодом покладені в основу розрахунку міцності, розрахунку елементів конструкції. Крім розрахунків гідрообладнання, представлено інші розрахунки, що підтверджують працездатність машини, конструктивні рішення, розроблені автором, відповідають насущним потребам будівельного виробництва
Keywords: автогрейдер; модернізація; трансмісія; гідропривід