АНАЛІЗ КОЛИВАНЬ ВАНТАЖУ НА ЗОВНІШНІЙ ПІДВІСЦІ ГЕЛІКОПТЕРА ПРИ ЙОГО ГОРИЗОНТАЛЬНОМУ ПОЛЬОТІ З ПОСТІЙНОЮ ШВИДКІСТЮ - Ловейкін, В. С.; Човнюк, Ю. В.; Сердюченко, Ю. Ю.; Ловейкин, В. С.; Діктерук, М. Г.; Сердюченко, Ю. Ю.; Диктерук, М. Г.; Loveуkin, V.; Chovnyuk, Yu.; Serdyuchenko, Yu.; Dikteruk, M. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Поведінка системи «гелікоптер – вантаж» аналізується за допомогою моделі двоточкового математичного маятника, коливання якого відбуваються у потоці повітря. Визначаються основні кінематичні та динамічні характеристики руху системи залежно від швидкості пере-міщення точки підвісу, маси вантажу і довжини підвісу.
АНАЛИЗ КОЛЕБАНИЙ ГРУЗА НА ВНЕШНЕЙ ПОДВЕСКЕ ВЕРТОЛЁТА ПРИ ЕГО ГОРИЗОНТАЛЬНОМ ПОЛЁТЕ С ПОСТОЯННОЙ СКОРОСТЬЮ
ANALYSING LOAD OSCILLATIONS ON HELICOPTER EXTERNAL SUSPENSIONS ARISING DURING ITS LEVEL FLIGHT AT CONSTANT SPEED
Keywords: гелікоптер; вантаж; маятник; коливання; аналіз; вертолет; груз; маятник; колебания; анализ; helicopter; load; pendulum; oscillations; analysis; 629.735.015:681.3