Управління якістю перевезень на підприємствах пасажирського транспорту - Кайда, Кристина Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – якість пасажирських перевезень. Мета роботи – поглиблення існуючих теоретичних основ і методичних рекомендацій з управління якістю пасажирських перевезень. Методи дослідження - метод логічного аналізу, метод порівняння, математичні методи, розрахунково-аналітичні методи. В дипломній роботі удосконалено систему показників оцінки якості пасажирських перевезень, що враховують специфіку роботи підприємства. Отримало подальший розвиток методичний підхід до оцінки якості пасажирських перевезень, що на відміну від існуючих, враховують вимоги і очікування споживачів. Запропоновано систему забезпечення якості перевезення пасажирів, яка включає цілі, ресурсне забезпечення, сукупність процесів щодо забезпечення якості перевезення пасажирів і функціонування СУЯ в цілому. Виконане моделювання процесів забезпечення якості перевезення з використанням методології IDEF0 - мотивації, навчання, ротації персоналу та регулювання якості. На основі проведених досліджень було розроблено алгоритм впровадження системи управління якістю та оцінка здатності впровадження системи управління якістю пасажирських перевезень. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження - формування методичного підходу до визначення оптимального рівня якості пасажирських перевезень.
Keywords: якість; пасажирські перевезення; система управління; оцінка якості; показники якості; стратегія