Розробка станції середньої потужності для технічного обслуговування автомобілів - Гузенко, Микита Олексійович. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – Розробити сучасну станцію технічного обслуговування автомобілів, зокрема, шляхом створення ефективних засобів діагностики систем впорскування палива. Основні завдання: аналіз сучасних систем впорскування бензинового двигуна; розрахунок технологічного комплексу з обслуговування і діагностики легкових автомобілів; дослідження технологічних процесів з діагностики, обслуговування та ремонту системи впорскування палива; експериментальні дослідження діагностичних параметрів системи впорскування палива; аналіз безпеки та життєдіяльності за профілем виробництва. У роботі виконаний аналіз конструкцій систем впорскування палива та методів їх діагностики. Розглянуті функціональні можливості діагностичного обладнання фірми BOSCH на розрахованому СТО. Наведені експериментальні дослідження працездатності системи впорскування палива двигуна автомобіля.
Keywords: автомобіль; двигун; впорскування; діагностика; bosch; вимірювання; форсунка