Пристрій прогнозування остаточного ресурсу колекторних двигунів на транспорті - Бажинов, Олексій Васильович; Подригало, Михайло Абович; Сєріков, Георгій Сергійович; Сєрікова, Ірина Олексіївна; Двадненко, Володимир Якович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Пристрій прогнозування остаточного ресурсу колекторних двигунів на транспорті містить блок вимірювальних приладів з поясом Роговського, зв'язаний за допомогою інформаційної шини з модулем аналізу та системою індикації. З метою визначення відношення щільності імпульсів струму живлення електродвигуна відносно різних режимів його роботи блок вимірювальних приладів додатково оснащений безконтактним датчиком постійного струму. Корисна модель належить до випробувальної техніки, зокрема стосується пристроїв для перевірки технічного стану електродвигунів в складі електроприводу, і може знайти застосування в автомобільній та авіаційній галузях промисловості для діагностування електричних агрегатів без їхнього розбирання.
Keywords: електродвигуни; двигуни; випробувальна техніка