Поліпшення техніко-економічних показників комбінованого двигуна 4ч 8,8/8,2 - Осаковський, Олексій Ігоревич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У кваліфікаційній роботі бакалавра розроблено комбіновану енергетичну силову установку до якої входить ДВЗ та пневмодвигун (на базі двигуна 4ДТ). Припускаємо, що обидва двигуна працюють в одному корпусі по черзі. Проведені розрахунки робочого процесу ДВЗ і пневматичного двигуна. Проведено необхідні розрахунки техніко-економічних показників, динамічних характеристик силової установки, розрахунок на міцність. Розглянуто питання безпеки й життєдіяльності на автопідприємстві й економічної ефективності розробки.
Keywords: потужність; зменшення витрати палива; пневмо-двигун; економічний ефект