Підвищення рівня обслуговування учасників дорожнього руху об’єктами дорожнього сервісу - Косик, Віталій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі виконаний аналіз стану та рівня забезпечення учасників дорожнього руху об'єктами сервісу на автомобільних дорогах України та інших державах світу. Встановлено залежність впливу забезпеченості учасників дорожнього руху об'єктами сервісу на безпеку дорожнього руху. Надані теоретичні передпосилки обґрунтування щільності розташування об'єктів сервісу та обґрунтовано відстані розташування об'єктів сервісу на автомобільних дорогах загального користування. Запропоновані перспективи розвитку інфраструктури дорожнього сервісу для обслуговування учасників дорожнього руху.
Keywords: дорожній сервіс; майданчики відпочинку; автобусні зупинки; СТО; АЗС; дорожні покриття