Проколююча головка для установки з можливiстю корекцiї траєкторiї її в грунтi - Сiдак, Володимир Степанович; Супонєв, Володимир Миколайович; Балесний, Сергiй Петрович; Васильєв, Сергiй Андрiйович; Крисанов, Дмитро Валерiйович; Чепусенко, Євгенiй Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Проколююча головка для установки з можливістю корекції траєкторії її в ґрунті складається з корпусу та наконечника зі скошеною поверхнею. У корпус пілотної ґрунтопроколюючої головки встановлено напрямний конусний стрижень, що забезпечує курсову стійкість траєкторії проколу і можливість виконання робіт з прокладання підземних комунікацій у зимовий період часу.
Keywords: грунтознавство; будiвництво