Модернізація мостового крана вантажопідйомністю 40 т. - Журавчак, Євгеній Зіновійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Пропонується реконструкція мостового крана загального призначення вантажопідйомністю 40/8 тон в ливарний кран. Об’єктом проектування є мостовий кран. Мета роботи – Модернізація мостового крана. Методи дослідження – аналіз, розрахунки та порівняння. Також пропонується установка електромагніту для збору металевого скрапу на ділянці і його завантаження у виплавляючу піч. Реконструкція дозволить скоротити витрати на придбання нового ливарного крана.
Keywords: пролітний кран; вантажопідйомність; механізми вантаж; механізм допоміжного підйому; охорона праці