Вдосконалення методики проектування крану мостового типу за рахунок сучасних САD, CAE програм - Тур, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – мостовий кран. Мета роботи – вдосконалення методики проектування мостового крана. Метод дослідження – комп'ютерне моделювання навантаження на мостовий кран з використанням сучасного програмного забезпечення CAD – SolidWorks 2024, CAE – MathLAB R2022a (Simulink). Побудована математична модель мостового крана, яка дозволяє визначити динамічні навантаження на металеву конструкцію крану. Розроблена комп’ютерна модель металевої конструкції мостового крану. Розроблена методика проектування металевої конструкції мостового крану з урахуванням динамічних навантажень. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: мостовий кран; MATHLAB; SOLIDWORKS 2024; металева конструкція; поліспаст; вдосконалення; вантаж; візок; економічна ефективність; надзвичайна ситуація