Актуалізація транспортної моделі громадського транспорту міста Біла Церква - Задорожний, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розроблена у 2016 році в рамках науково-дослідної роботи кафедри транспортних систем і логістики Харківського національного автомобільно-дорожнього університету модель маршрутної мережі громадського транспорту м. Біла Церква була цілком придатною для виконання розрахунків згідно зі своїм призначенням, але потребує актуалізації до умов функціонування громадського транспорту зазначненого міста у 2025 році. З цією метою були оновлені складові даної транспортної моделі, а саме модель транспортної пропозиції і модель транспортного попиту. Таке оновлення зробило можливою оцінку актуальних показників функціонування системи громадського транспорту м. Біла Церква, за результатами якої було встановлено зменшення пробігу і часу роботи транспортних засобів на маршрутах, збільшення середнього час пересування пасажирів, зменшення середньої відстані пересування та кількості пересадок поряд із підвищенням частки тролейбусних маршрутів у загальному обсязі пасажирських перевезень.
Keywords: маршрутна мережа; міський громадський транспорт; транспортна модель; якість транспортного обслуговування; Visum