Розвиток лідерських компетенцій керівників в умовах цифрової трансформації підприємства - Микитась, Дар'я Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Удосконалено підхід до розроблення моделі розвитку лідерських компетенцій керівників в умовах цифрової трансформації, що, на відміну від існуючих, ґрунтується на поєднанні компетентнісно-орієнтованого та KPIорієнтованого підходів і передбачає інтеграцію професійно-управлінських, когнітивних, соціально-комунікативних та цифрово-інноваційних компонентів лідерства з урахуванням специфіки діяльності підприємства. Запропонований підхід забезпечує взаємозв’язок між рівнем сформованості лідерських компетенцій керівників і фінансово-економічними результатами діяльності підприємства, що дозволяє обґрунтовувати управлінські рішення щодо розвитку персоналу як інвестиції в управлінський капітал в умовах цифрової трансформації бізнес-процесів.
Keywords: персонал; цифрова трансформація; цифрові навички; лідерські компетенції; розвиток