Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Запорізькій області - Тимченко, Тимур (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі розроблено технологію виробництва асфальтобетонних сумішей для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ технічної категорії в Запорізькій області. Розраховано конструкцію дорожнього одягу та, враховуючи завданий змінний темп будівництва визначено необхідну продуктивність асфальтобетонного заводу та підібрано основне обладнання для випуску асфальтобетонних сумішей. На основі відомої гранулометрії сировинних матеріалів розраховано склади асфальтобетонних сумішей що проектується до випуску на заводі. Розраховано складське господарство заводу – склади кам’яних матеріалів, мінерального порошку та бітуму. Виконано розрахунок вартості асфальтобетонних сумішей що запроектовані в дорожньому одязі зі складенням відповідних виробничих калькуляцій.
Keywords: дорожній одяг; сировинні матеріали; асфальтобетонна суміш; технологія; калькуляція