Проєкт виконавчої геодезичної зйомки земельної ділянки торгівельного центру - Курченко, Геннадій Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі проаналізовано існуючу нормативно-правову базу щодо складу та порядку проведення виконавчої геодезичної зйомки зйомки, розроблено порядок створення планово-геодезичного забезпечення виконавчої зйомки та наведено зміст її робіт, проведено згущення планово-геодезичної мережі та тахеометричне знімання об’єкту робіт, виконано математичну обробку польових робіт у програмному забезпеченні Digitals, створено топографічний план масштабу 1:500 земельної ділянки торгівельного центру «Епіцентр» в м. Харків у програмному продукті AutoCad, занесено атрибутивну інформацію про об’єкти виконавчої зйомки. Практичне значення отриманих результатів полягає у розробці технологічної схеми створення планово-геодезичного забезпечення виконавчої зйомки, що дозволить оптимізувати процес розробки проектів виконавчої зйомки і зменшить трудові та фінансові витрати при виконані топографо-геодезичних робіт.
Keywords: виконавча геодезична зйомка; GNSS-спостереження; геодезична мережа; теодолітний хід; тахеометричне знімання; топографічний план