Гiпертвердомiр - Мощенок, Василь Iванович; Костiна, Людмила Леонiдiвна; Демченко, Сергiй Володимирович (My University, 2013)
Гіпертвердомір, що містить опорний стіл, механізм підйому опорного столу, шпиндель із зафіксованим на ньому індентором та механізм фіксації величини навантаження на індентор, який відрізняється тим, що індентор розміщено на нижній траверсі, зверху на якій встановлено нижній захват, а на верхній траверсі встановлено верхній захват для паралельного дослідження інших властивостей матеріалу.
Keywords: металообробка