Проект СТО міського типу з розробкою поста діагностування кутів установки керованих коліс та рульового керування - Білокопитов, Михайло Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процеси у системі підвіски. Мета проекту – удосконалити методику діагностування та ремонту системи підвіски за допомогою стенду розвалу-сходження. Методи дослідження – аналітичні дослідження. В дипломному проекті було проведено технологічний розрахунок СТО і розроблено зону діагностування легкових автомобілів. Також було запропоновано застосувати стенд розвалу-сходження, який призначений для визначення та регулювання кутів установки керованих коліс. Також запропонований пристрій для діагностування рульового керування легкових автомобілів. За допомогою цих засобів можливо більш якісно визначити параметри підвіски та рульового керування. Це сприяє підвищенню на безпеки дорожнього руху. Розроблені технологічні інструкції з обслуговування ходової частини та рульового керування автомобіля VOLKSWAGEN B6.
Keywords: СТО; діагностика; система підвіски; безпека руху; стенд розвал-сходження; рульове керування