Дослідження електромагнітних редукторних механізмів для гібридного електромобіля - Шевченко, Єгор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: аналіз існуючих типів магнітних редукторних систем, розробка пропозицій щодо проектування магнітної трансмісії для гібридного електромобіля. Об’єкт роботи: процес перерозподілу механічної та електричної енергії. Предмет роботи: трансмісія гібридного електромобіля. Проведено аналіз редукторних систем передачі крутного моменту, в тому числі опосередковано за рахунок використання сучасних електричних машин із збудженням від постійних магнітів. На підставі проведеного аналізу визначено більш прийнятну конструкцію магнітно-редукторної трансмісії на базі суміщеної електричної машини. Визначено алгоритм керування магнітною трансмісією. Розглянуто питання проектування суміщених електричних машин магнітно-редукторної системи трансмісії для гібридного електромобіля.
Keywords: гібридний електромобіль; трансмісія гібридного електромобіля; планетарна передача; магнітна планетарна передача; магнітна концентрично-редукторна система; суміщена електрична машина