Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті м. Харків - Хатамбаєв, Сапаргелді (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об`єкт дослідження: дорожній рух. Предмет дослідження: схеми організації дорожнього руху на регульованому перехресті. Мета роботи: підвищення ефективності організації і безпеки дорожнього руху на регульованому перехресті. Метод дослідження: аналітичний, системного аналізу, натурні спостереження. Отримані результати: розроблені локальні заходи, які підвищують рівень безпеки руху та зменшують затримки транспортних засобів. Рекомендації по впровадженню: У роботі була проаналізована ефективність функціонування руху на перехресті вул. Героїв Праці – вул. Барабашова – вул. Баланевського. Розглянуті наявні форми і методи організації дорожнього руху. На перехресті запропоновані заходи щодо її поліпшення. Запропоновані заходи (зміна схеми пофазного роз’їзду, облаштування перехрестя технічними засобами регулювання руху) можуть бути використані при реконструкції даного перехрестя.
Keywords: дорожньо-транспортна пригода; затримка транспортних засобів; інтенсивність руху; організація дорожнього руху; світлофорне регулювання; ефективність дорожнього руху