Спосiб отримання гашеного вапна при очищеннi фосфогiпсу - Ольгiнськiй, Олександр Георгiйович; Крайнюк, Олена Володимирiвна (My University, 2005)
Спосіб отримання гашеного вапна при очищенні фосфогіпсу, що включає його обробку хлоридом амонію і добування рідкісноземельних елементів (РЗЕ), який відрізняється тим, що після обробки хлоридом амонію осад відділяють, а розчин оброблюють розчином гідроксиду натрію і відділяють осад гашеного вапна від розчину солей важких металів.
Keywords: дорожньо-будiвельнi матерiали