Транспортний засіб категорії М2. Розробка головної передачі та аналіз систем відкриття та закриття дверей - Камнєв, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – головна передача, система відкриття та закриття дверей Ціль роботи – розробка головної передачі та аналіз система відкриття та закриття дверей. Головна передача в пасажирських автобусах зазвичай має багатоступінчасту коробку передач для оптимального вибору передачі залежно від умов дороги та завдань перевезення. Вона підбирається з урахуванням характеристик двигуна та необхідної потужності для забезпечення ефективного та плавного руху автобуса. В ході дипломного проектування були проаналізовані транспортні засоби категорії М 2. В ході проектування виходячи з заданих параметрів проектованого транспортного засобу був проведений розрахунок головної передачі. За результатами розрахунків розроблені складальні креслення головної передачі. Результати дипломного проекту можуть бути використані в авчальному процесі і при проектуванні нових автомобілів.
Keywords: пасажирський автомобіль категорії М 2; тягово-швидкісні характеристики; головна передача; система відкриття та закриття дверей