Розробка розподіленої системи управління дозаторами у середовищі Proteus - Тимощенко, Даніїл Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розробка розподіленої системи управління дозаторами є актуальною задачею сучасної промисловості. У розподіленій системі управління за багатьма виконавчими механізмами реалізовано збільшенням кількості датчиків, що досягається за рахунок роста числа модулів через загальну шину. Проектування засобів керування та контролю, особливо з використанням мікропроцесорів, є складним процесом, який включає кілька ключових етапів та компонентів. Таким чином, проектування засобів керування та контролю з мікропроцесорами включає в себе інтеграцію апаратних і програмних компонентів для досягнення певних функціональних цілей з урахуванням вимог до надійності, продуктивності і ефективності системи. В роботі розглянута класифікація технічних засобів системи дозування, процес виготовлення суміші за складною рецептурою та існуючі методи проектування систем управління. Розроблено структуру системи управління на новій елементній базі, промодельвано процес управління на симуляторі ARDUINO та середовищі PROTEUS.
Keywords: автоматизація; датчик; дозатор; контролер; матеріал; методи; моделювання; оптимізація; рецепт; суміш