Дослідження ефективності гальмування транспортного засобу категорії N1 - Каун, Владислав Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження - процес гальмування транспортного засобу категорії N1. Мета роботи - дослідження ефективності гальмування транспортного засобу категорії N1 за рахунок моделювання роботи антиблокувальної системи при використанні різних типів гальмових механізмів. Предмет дослідження – гальмова система транспортного засобу категорії N1.
У роботі проведений комплексний аналіз пневматичної гальмової системи, антиблокувальної системи з детальним розглядом її елементної бази, розглянуто алгоритми функціонування і принципи регулювання АБС по контролюємому і регулюючому параметрах з їхнім детальним порівняльним аналізом. Проведений аналіз динаміки гальмування колеса і дискових гальмових механізмів з пневматичним приводом. Математично змодельовано процес гальмування автомобіля на базі чого у додатку Simulink програми Matlab створено математичну модель гальмування автомобіля з барабанними і дисковими гальмовими механізмам. Створена в роботі модель процесу гальмування автомобіля в додатку Simulink програми Matlab можить бути використана в навчальному процесі
Keywords: Процес гальмування,антиблокувальна система; алгоритм функціонування; дисковий гальмовий механізм