Моделювання ходового шасі мобільного підйомника робочою платформою - Корецький, Ярослав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглядаються питання, які пов’язані із проектуванням та визначенням ходового шасі мобільного підйомника з робочою платформою. Об’єкт дослідження є мобільний підйомник з робочою платформою 1850SJ. Мета роботи – проектування ходового шасі мобільного підйомника з робочою платформою методом. Метод дослідження – комп’ютерне моделювання та аналітично-графічний. Проведено аналіз найпоширеніших видів конструкції мобільних підйомників, їх класифікації та особливості конструкцій. При цьому визначені параметри основних виконавчих механізмів ходового обладнання автогідропідйомника, таких як: вибір насосу, розрахунок швидкості руху рідини та визначення діаметрів трубопроводів та техніко-економічні розрахунки. Крім розрахунків представлено процес моделювання тривимірної моделі, розроблені автором, відповідають насущним потребам будівельного виробництва.
Keywords: підйомник; шасі; платформа; моделювання