Оцінка впровадження засобів заспокоєння дорожнього руху на перехресті м. Хуст - Іващенко, Іван Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – дослідження та аналіз впливу засобів заспокоєння руху на ефективність та безпеку дорожнього руху на міських перехрестях, зокрема на перехресті вул. Духновича – вул. Слов’янська – вул. Карпатської Січі в м. Хуст. Об’єкт дослідження – дорожній рух на перехресті вул. Духновича – вул. Слов’янська – вул. Карпатської Січі в м. Хуст. Предмет дослідження – вплив засобів заспокоєння руху на показники ефективності функціонування перехрестя. В результаті роботи створена імітаційна модель досліджуваного перехрестя для симуляції руху транспорту та оцінки його характеристик. Рекомендації з впровадження: розробки можуть бути використані при реконструкції досліджуваного перехрестя.
Keywords: перехрестя; заспокоєння дорожнього руху; організація дорожнього руху; пішохідний перехід; дорожній пагорб; безпека дорожнього руху