Удосконалення організаційно-методичних аспектів обліку і контролю розрахунків з постачальниками і підрядниками - Половко, Анастасія Вадимівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Обґрунтовано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно методичних засад бухгалтерського обліку і контролю розрахунків із постачальниками і підрядниками підприємства; проведено аналіз господарської діяльності досліджуваного підприємства, включаючи економічний аналіз його розрахунків із постачальниками і підрядниками; розроблено положення щодо аудиту розрахунків із постачальниками і підрядниками на підприємстві; надано пропозиції з поліпшення організації обліково аналітичної роботи з кредиторською заборгованістю підприємства. Результати роботи спрямовані на упорядкування ведення бухгалтерського обліку розрахунків із постачальниками та підрядниками та поліпшення її контролю, і можуть бути застосовані у процесі вдосконалення облікового процесу на підприємстві.
Keywords: розрахунки з постачальниками і підрядниками; кредиторська заборгованість за продукцію; бухгалтерський облік; організація обліку; бухгалтерський рахунок; регістр обліку; аналіз; внутрішній аудит; контроль.