Адаптація робочого обладнання малогабаритного екскаватора - Кривошеєв, Антон Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – екскаватор. Мета роботи – проектування екскаватору. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням модернізованої конструкції екскаватора. Проведено патентний огляд конструкцій екскаватора, на основі якого запропоновано модернізацію базової машини. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. Крім розрахунків на міцність, представлено інші розрахунки, що підтверджують працездатність машини, конструктивні рішення, розроблені автором, відповідають насущним потребам будівельного виробництва В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних умов праці, заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: екскаватор; гідропривід; міцність; рідина