Удосконалення методу контролю техничного стану легкових автомобілів. - Вольвач, Василь Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є удосконалення методів контролю техничного стану автомобілів. Об’єктом дослідження є розробка інформаційно-комунікаційної технології отримання характеристик параметрів робочих процесів автомобілів. Предметом дослідження є застосування інформаційного аналізу і синтезу складних комп’ютерних систем на транспорті. У першому розділі розглянуто різні методи ідентифікації автомобілів і особливості отримання інформації про характеристики автомобілів. Виконано аналіз інформаційних технологій в процесах дистанційного контролю технічного стану автомобілів, які є основою формування ITS. У другому розділі виконано розробку і формування бортової частини комплексу технічних засобів ITS для дистанційного контролю технічного стану автомобілів і показано приклад організації контролю витрати палива. Удосконалено метод контролю технічного стану автомобілів, а тож показано можливості ITS в процесах моніторингу автомобілів. В третьому розділі представлено реалізацію і результати деяких функціональних можливостей контролю технічного стану автомобілів і обробки інформації в рамках ITS.
Keywords: автомобіль; контроль техничного стану; ідентифікація; моніторинг; інформаційні технології; технічний стан.