Аналіз ефективності технологій розроблення мобільних застосунків для OC Android - Федорченко, Володимир Миколайович; Поляков, Андрій Олександрович; Сєвєрінов, Олександр Васильович; Fedorchenko, Volodymyr; Poliakov, Andrii; Sievierinov, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Запропонована стаття резюмує результати проведеного авторами дослідження щодо вибору платформ розроблення мобільних додатків для ОС Android з урахуванням їхньої продуктивності. Пропонується метод аналізу продуктивності на основі профілювання додатку за пам’яттю, за завантаженням процесора, за кількістю коду та мережної активності. За результатами дослідження платформа Xamarin має обмеження з боку дозволів, потребує більше ресурсів як пам’яті, так енергії живлення, що може бути відчутним у великих застосунках.
Analyzing the efficiency of technologies for devel-oping mobile applications for Android OS
Keywords: ОС Android; мобільна платформа; native-платформа; кросплатформеність; мультиплатформна розробка,; Android profiler,; платформа Xamarin; mobile platform; multi-platform development; native platform; cross-platform; Xamarin platform; Android profiler; 004.051(43)(4'2); 10.30977/BUL.2219-5548.2022.96.0.81