Модель регулятора руху у просторі станів - В’яла, Карина Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В даній бакалаврській роботі була розроблена модель регулятора руху у просторі станів і оцінена доцільність використання інформації про швидкість зміни обурення. Були визначені проблеми в створенні оптимальних систем спостереження й окреслене коло задач, що потребують рішення в подальшому. Моделювання системи управління зі спостережувачем координат стану і діючого обурення здійснювалось за допомогою пакета Matlab, бібліотеки Simulink. Для розрахунку, створення моделей і оформлення використовувалась ЕОМ з процесором Intel(R) Core(TM) i3-5010U CPU 2*2.10GHz, оперативною пам’яттю 8 Гб, жорстким диском 1 Тб, з операційною системою Wіndоws 10.
Keywords: виконавчий механізм; об’єкт управління; обурення; бажаний режим; перехідний процес; простір станів; система автоматичного регулювання; спостережувач