Підвищення ефективності організації процесу доставки запчастин у міських умовах «ТПК ОМЕГА-АВТОПОСТАВКА» - Карпенко, Дмитро Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розроблено технологію доставки запчастин, запропоновано для використання візок платформний металевий із сітчастими бортами (ВП-20) призначений для перевезення малогабаритних товарів і вантажів. По критеріям максимізації продуктивності та мінімізації собівартості призначено модель автомобіля для роботи на маршрутах – ГАЗ-3302-415, у порівнянні з автомобілем CITROEN у якого собівартість перевезень вище. В результаті маршрутизації отримали 4 маршрути замість існуючих 5. Загальний добовий пробіг рухомого складу з врахуванням кількості завозів скоротився на 16 км. З виконаних розрахунків можливо визначити, що для постійних замовників транспортної продукції необхідно використовувати два автомобіля вантажністю 2 т на яких будуть працювати 2 водія. Для водіїв час у наряді складе значення 8,1 години, що не порушує законодавства, щодо роботи та відпочинку водіїв. В результаті розрахунків було визначено, що економічний ефект дорівнює 404330 грн/рік, а ефективність запропонованих заходів 15,25 %. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись для процесів доставки запчастин в міських умовах.
Keywords: маршрут; запчастини; перевезення; рухомий склад; графік; візок; ефект; витрати