Iнтелектуальна бортова iнформацiйна системи безпiлотного транспортного засобу на основi фазi-архiтектури - Нiконов, Олег Якович; Полосухiна, Тамара Олегiвна (My University, 2018)
Інтелектуальна бортова інформаційна система безпілотного транспортного засобу на основі фазі-архітектури, що складається з датчиків, відеокамер, блока розпізнавання знаків, радара, супутникового навігатора, блока зберігання цифрової інформації, блока пам'яті про стан руху транспортного засобу, приймально-передавального пристрою, електронного керуючого блока, пристрою керування швидкістю руху, пристрою керування напрямком руху, пристрою керування гальмівною системою, передавального пристрою, крім того, керуючий блок інтелектуальної бортової інформаційної системи на основі фазі-архітектури складається з блоків на основі фазі- логіки, кожен з яких містить блок фазифікації, базу знань, блок прийняття рішень та блок дефазифікації, причому база знань складається з бази даних та бази правил.
Keywords: Автотранспортные средства; Автотранспортнi засоби