Удосконалення обладнання для прокладання інженерних мереж - Шкода, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі проведено дослідження обладнання для прокладання інженерних мереж. Об’єкт дослідження – обладнання призначене для безтраншейного прокладання труб та інших комунікацій. Проведено огляд машин і технологій спорудження інженерних мереж, аналіз досліджень глибокого різання грунта, дослідження навантаження заднього робочого обладнання розпушувача при зустрічі з перешкодою, розрахунки основних параметрів обладнання, діючих зусиль, робочого обладнання на міцність, питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, техніко – економічні розрахунки.
Keywords: обладнання; прокладання; грунт; різання; сили; міцність; економіка