Наземна дистанційно керована платформа високої прохідності з роторногвинтовими рушіями - Богомолов, Віктор Олександрович; Кайдалов, Руслан Олегович; Нікорчук, Андрій Іванович; Подригало, Михайло Абович; Абрамов, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Наземна дистанційно керована платформа високої прохідності з роторно-гвинтовими рушіями містить раму з щонайменше однією поперечиною, до якої з обох боків встановлені по одному роторно-гвинтовому рушію, що виконані у вигляді пустотілого герметичного циліндра, на якому навиті гвинтові лопаті. Гвинтові лопаті роторно-гвинтових рушіїв навиті в протилежні сторони. Роторно-гвинтові рушії приводяться в дію від електродвигунів, зв'язаних з акумуляторними батареями та системою управління, що містить дорожні датчики, бортове електроннообчислювальне обладнання для управління переміщенням платформи та зв'язку із зовнішнім оператором. В рамі виконані герметичні порожнини для встановлення акумуляторних батарей та системи управління.