Удосконалення системи технічного обслуговування і ремонту технологічного транспорту - Гуртовий, Ярослав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розглянуто питання підвищення ефективності технічного обслуговування та ремонту мостових агрегатів колісних тракторів. Проведено аналіз конструктивних особливостей заднього моста трактора МТЗ-82, визначено основні несправності, які виникають у процесі експлуатації, та обґрунтовано доцільність модернізації технологічного процесу його ремонту. Запропоновано удосконалену технологію демонтажу, дефектування та складання заднього моста з використанням спеціального оснащення. Розроблено конструкцію пристрою для зручного та безпечного обслуговування, що дозволяє скоротити час простою техніки і підвищити якість виконання ремонтних робіт. Економічний розрахунок показав доцільність впровадження запропонованих заходів у ремонтне виробництво.
Keywords: задній міст; МТЗ-82; ремонт; технологія; дефектування; пристрій; економічна ефективність