Мехатронні системи автомобіля. Частина 1. Силовий привід - Бороденко, Ю. М.; Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Наведено загальні принципи будови мехатронних систем. Дана характеристика об’єктів та систем керування автомобіля. Розглянуто способи реалізації керуючих впливів на агрегати силового приводу автомобіля за допомогою електричних виконавчих пристроїв промислових зразків. Наведено приклади структури та алгоритми функціонування мехатронних систем ДВЗ та трансмісії провідних автовиробників. Виконано структурний аналіз альтернативних систем силового приводу автомобіля. Призначений для студентів електромеханічних спеціальностей автотранспортних навчальних закладів, корисний для інженерно-технічних працівників у сфері виробництва компонентів автомобільної мехатроніки та обслуговування автотранспортних засобів.
Keywords: мехатронні системи; ДВЗ; трансмісія; автомобіль; силовий привід; 629.3.03:621.38(075)