Керований поворотний міст колісного транспортного засобу - Гармаш, Вячеслав Петрович; Кайдалов, Руслан Олегович; Подригало, Михайло Абович; Третьяк, Віктор Михайлович; Нікорчук, Андрій Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Керований поворотний міст колісного транспортного засобу, балка якого має можливість повороту навколо вертикальної осі, центр якої знаходиться посередині між ведучими колесами, причому в балці мосту встановлено два мотори, вали яких перпендикулярні продольній осі колісного транспортного засобу та через кінцеві передачі пов'язані з ведучими колесами, вертикальна вісь жорстко пов'язана в її верхній частині із закріпленою від обертання горизонтальною платформою, поєднаною з підресорною частиною колісного транспортного засобу через паралельно встановлені пружні, демпфіруючи елементи та дві штанги, встановлені на циліндричних шарнірах, осі яких паралельні одна-одній та перпендикулярні радіусу, який поєднує вісь шарніру та вісь повороту балки мосту, при цьому горизонтальна платформа поєднана пружинами з балкою керованого поворотного мосту.
Keywords: машинобудування; транспортний засіб; колісні транспортні засоби; керування поворотом; керування поворотом транспортного засобу