Дослідження та вдосконалення системи рекуперативного гальмування електромобіля - Бужужу, Ааз-Еддін (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: проведення аналізу існуючих систем гальмування електромобілів, аналіз вимог та недоліків подвійних систем гальмування, розробка пропозицій щодо побудови адаптивної системи рекуперативного гальмування електромобіля. Об’єкт роботи: процес рекуперативного гальмування електромобіля. Предмет роботи: систем рекуперативного гальмування електромобіля. Проведено аналіз систем рекуперативного гальмування електромобілів, розглянуто алгоритми категорій подвійних систем гальмування електромобілів, визначено недоліки та вимоги до систем рекуперативного гальмування, наведено результати досліджень щодо побудови адаптивних систем рекуперативного гальмування електромобілів. Результати роботи можуть бути використані при вдосконаленні електронних систем керування подвійних гальмівних систем електромобілів, а також при розробці систем розширеної допомоги водію сучасних транспортних засобів.
Keywords: електромобіль; подвійна гальмівна система; система рекуперативного гальмування; системи розширеної допомоги водію; даптивна система рекуперативного гальмування