Розробка приводу дорожнього котка ДУ-50 - Швайка, Едуард Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом проектування є дорожній каток ДУ - 50. Основною метою дипломного проекту є модернізація енергетичної установки дорожнього катка ДУ - 50. У роботі виконано патентний пошук, зроблено основні розрахунки двигуна з наддуванням. На підставі відібраних патентів було внесено пропозиції що до модернізації двигуна. Визначено, що застосування турбонаддува найбільше прийнятно у якості підвищення екологічних параметрів і економічної ефективності. Встановлено, що разом із системою турбонадlува можуть встановлюватися охолоджувачі наддувочного повітря.
Keywords: дорожній каток; турбонаддув; модернізація енергетичної установки; патентні дослідження; розрахунок двигуна; карта мастила; експлуатація; безпека; економічна ефективність