Маніпулятор для розвантаження на базі автомобіля КАМАЗ 65201 - Лягін, Владислав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Головна мета – модернізація гідроманіпулятора на базі автомобільного шасі КАМАЗ-65201 з колісною формулою 8х4 У дипломному проект були розглянуті питання розрахунку параметрів основних виконавчих механізмів гідроманіпулятора, таких як: механізм телескопічної стріли, стрілопідйомний механізм та механізм повороту платформи. Крім того був виконан розрахунок гідроприводу гідроманіпулятора, та вибрані його основні елементи. Значну увагу у дипломному проекті присвячено аналіз напружено-деформованого стану телескопічної стріли гідроманіпулятора. В розділі охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях запропоновані організаційні заходи з охорони праці для машиністів гідроманіпуляторів . За допомогою техніко-економічне обґрунтування інженерних рішень була визначена вартість 1 машино-години експлуатації гідроманіпулятора , та термін окупності проекту.
Keywords: гідроманіпулятор; телескопічна стріла; autodesk іnventor; аналіз напружено-деформованого стану; заходи з охорони праці